studio TAB

The Courtyard House – Allahabad

A home for a leading industrialist family in the uptown area of auckland road, allahabad. the design evolved around the brief which clearly stated a need for a luxurious home which the client always desired. it was important to understand the climatic factors of this extreme climatic region. the openings, exaggerated overhangs in the west, dual wall surfaces on south and west and large canopies are all elements designed to tackle the dry heat of summers. the large openings in east and north are designed so as to draw in the winter light into spaces within for best thermal comfort.

Location
Allahabad
Project year
2020
Share media
Area
Area: 8200 sqft built up.
Plot area: 12,000 sqft
status
Nearing completion.

related projects

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.

This page is copyright protected. You cannot copy content of this page.